Problemen met werking van ...

... wifi IC / chip   vanaf € 39,-

wifi IC reflow reparatie

Zowel bij een iPhone als een iPod komt het voor dat de wifi functionaliteit niet meer goed werkt. De bediening is dan 'greyed out'. Oftewel de aan/uit knop is niet meer te bedienen en is licht grijs.

De meest voorkomende oorzaak is de wifi antenne, die of vervangen of grondig gereinigd dient te worden. Een andere veel voorkomende oorzaak is een probleem met de wifi IC. De connectie van deze IC met het moederbord is vaak het probleem. Het soldeerwerk is door vallen of stoten, of door waterschade beschadigd. Deze micro breuken in het soldeerwerk zijn met een reflow te hernieuwen, waardoor de IC vaak weer als vanouds werkt. 

 

Nu voor € 25,-

... audio IC / chip    vanaf € 49,-

audio IC reflow reparatie

Bij een iPhone komt het voor dat de audio vreemde storingen geeft. Zo werkt de microfoon de ene keer wel en de volgende keer niet. En vaak werkt de microfoon wel bij gebruik van de dictafoon. 

Een mogelijke oorzaak is de charging flex cable, waarop ook de microfoon zit. Het vervangen (ad € 19,-) wil nog wel eens een oplossing bieden.

Een andere veel voorkomende oorzaak is een probleem met de audio IC. De connectie van deze IC met het moederbord is vaak het probleem. Het soldeerwerk is door vallen of stoten, of door waterschade beschadigd. Deze micro breuken in het soldeerwerk zijn met een reflow te hernieuwen, waardoor de IC vaak weer als vanouds werkt. 

... touchscreen IC / chip    vanaf € 49,-

touchscreen IC reparatie reflow digitizer Chip

Werkt het touchscreen (de digitizer) van uw telefoon niet meer? 

Een veel voorkomende oorzaak is het beeldscherm zelf. Deze kan door bijvoorbeeld valschade niet meer functioneren. Een nieuw touchscreen is dan de oplossing. 

Als de storing ondanks een ander scherm niet verholpen is, dan kan het zijn dat het soldeerwerk van de touchscreen IC (bijvoorbeeld door waterschade, corrosie of vallen) beschadigd is. 

Deze micro breuken in het soldeerwerk zijn met een reflow te hernieuwen, waardoor de IC vaak weer als vanouds werkt.